L'AFEV busquem mentors i mentores

Mentoria social per a combatre l’emergència educativa

 

L’AFEV busquem a més de 100 persones voluntàries joves entre 18 i 35 anys que vulguin ser mentores a Barcelona i a València de cara al curs que ve, donat que ens agradaria oferir els nostres tàndems a més alumnes i així contribuir a fer front a la nova situació d’emergència educativa causada pel COVID-19.

Aquest mes de juliol hem començat la selecció de noves persones mentores, a qui formarem per emprendre nous tàndems en el nou escenari post-pandèmia. Busquem persones amb ganes de contribuir a pal·liar la bretxa educativa, obertes a conèixer, aprendre, adaptar-se i créixer. 

A partir del mes de setembre, els i les estudiants de cicles obligatoris i postobligatoris tornaran, presumiblement, a reprendre el curs escolar. Tanmateix, per molts nois i noies, la vivència del llarg confinament derivat de la pandèmia i de les vacances d’estiu posterior, suposaran un trencament important amb la seva vida escolar.

Per això, parlem d’emergència educativa en un país on ja abans de la crisi teníem una taxa d’Abandonament Escolar Prematur (17% dels joves entre 18 i 24 anys que no estudien més enllà de l’ESO a Catalunya i 19,5% a València) molt per sobre de la mitjana europea (que és d’un 10%).

La pausa de l’educació presencial de 6 mesos es pot traduir en el cas dels alumnes més vulnerables en major desmotivació, pèrdua d’hàbits, desencantament sobre la vida al centre educatiu, pors, malestar emocional o fins i tot trastorns de salut mental.

Apostem per una metodologia d’innovació social

Tota la comunitat educativa està plantejant com reprendre el curs amb la màxima normalitat i, sobretot, pal·liar les conseqüències que hagi pogut tenir aquesta aturada en l’alumnat en general i, sobretot, en el que es troba en major situació de risc.

Una metodologia que ha demostrat tenir un impacte positiu en la motivació, el benestar emocional, les competències interpersonals i l’orientació és la mentoria social i educativa.

Les referents educatives (professorat, mestres, equips de serveis socials) dels participants al projecte de mentoria de l’AFEV enTàndem consideren que el 85% dels nois i noies milloren en les competències intra i interpersonals, sobretot en la seva autoestima, autonomia i autoconeixement. El 80% dels estudiants de secundària mentorats afirmen que tenen més clar què faran després de l’ESO i les seves famílies creuen que han millorat en la seva motivació i desig per aprendre. Els nois i noies diuen sentir-se més contents/es, menys tímids/es i que tenen millor relació amb els seus companys i companyes, gràcies a l’efecte de l’acompanyament educatiu.

Si t’agradaria fer voluntariat com a mentor o mentora, inscriu-te a una sessió informativa! Omple aquest formulari o adreça’t a voluntariat@afev.org.

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informa't sobre tot el que passa a enTàndem    He llegit i accepto la Política de privacitat.

    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.