Què fem

Tenim un plus! enTàndem+ és un projecte on l'acompanyament individualitzat setmanal (la mentoria) es complementa amb una activitat artística i/o esportiva de caràcter grupal (circ social, música, còmic, teatre musical...), que funciona com a una eina educativa, cultural i de transformació social de gran impacte.

Volem reforçar el treball de competències (creativitat, autonomia, autoestima, improvisació, expressió, comunicació...) i habilitats (respecte mutu, solidaritat, escolta activa, observació, cooperació), fonamentals per al desenvolupament psicosocial d'infants i adolescents.

Finançat i coordinat en col·laboració amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona, el projecte enTàndem+ és una proposta socioeducativa adreçada a infants de 5è i 6è de primària dels barris de Baró de Viver, Bon Pastor, Carmel i Verdum de Barcelona.

La logística d'aquest projecte ha estat una palanca motora del treball en xarxa, facilitador de l’intercanvi i la col·laboració entre els diferents agents socials del territori i de la participació de diferents col·lectius de la comunitat.

Amics i Circ

 

Al 2022 es compleixen 10 anys del naixement d“Amics i Circ”, un projecte comunitari que promou la salut integral dels infants mitjançant la combinació de dues activitats: Una de mentoria socioeducativa i l'altra d'aprenentatge de circ social, als barris de Baró de Viver i Bon Pastor (districte de Sant Andreu).

D'una banda, a l'activitat de mentoria, les persones voluntàries acompanyen una tarda per setmana a nens i nenes en situació de vulnerabilitat seguint la metodologia enTàndem.

 A més, a l'activitat grupal de circ social, els infants de tots dos barris aprenen a fer acrobàcies, malabars o a mantenir-se sobre la bola d’equilibris, al temps que generen amistat i cohesió entre elles, treballen l'autoconfiança i l'autoestima i en pràctica la solidaritat, la cooperació i el suport mutu.

En aquest espai, tant les voluntàries com les famílies, poden anar participant puntualment, formant part tant del procés d'aprenentatge de les més petites, com de la xarxa en construcció.

A les acaballes del curs escolar, totes les participants fan una mostra oberta al públic on poden exhibir tot allò que han après durant el curs. Aquest any, de fet, es duran a terme diverses activitats relacionades amb el desè aniversari del projecte.

Així doncs, Amics i Circ té com a objectiu reduir situacions d'exclusió en barris de la ciutat on es concentren majors escletxes de desigualtat, vetllant per contribuir a la millora de les condicions de vida dels infants i de les seves famílies des d'una perspectiva comunitària, arrelada al territori.

 

aic

Música enTàndem

Organitzats al barri de Carmel i impartits per l’escola de música Pausa, els tallers de música permeten als mentorats i mentorades d’aquest barri d’iniciar-se a la música, descobrir diversos instruments i tot això una vegada a la setmana a més de la sessió de mentoria habitual.

Teatre musical enTàndem

Modalitat realitzada al barri de Verdum on, a banda de l’acompanyament setmanal en mentoria, els i les joves mentorades acudeixen un dia a la setmana a un taller grupal de teatre musical, impartit per l'escola Musicart, on reben formació mitjançant les disciplines d'Acting, Singing & Dancing (teatre, cant i ball modern).

El projecte es coordina des d'un espai comunitari, a través d'un grup de treball conformat per referents de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, el Pla Comunitari de Verdum, l’escola de música Musicart, representants de l'escola Pia Luz Casanova i l’escola Marta Mata, el Casal de Barri de Verdum i l'AFEV.

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informa't sobre tot el que passa a enTàndem    He llegit i accepto la clàusula de protecció de dades.

    En compliment del Reglament Europeu de Protecció de Dades (2016/680 de 27 d’abril), us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.