Què fem

Tenim un plus! enTàndem+ és un projecte on l'acompanyament individualitzat setmanal (la mentoria) es complementa amb una activitat artística i/o esportiva de caràcter grupal (circ social, música, còmic, teatre musical...), que funciona com a una eina educativa, cultural i de transformació social de gran impacte.

Volem reforçar el treball de competències (creativitat, autonomia, autoestima, improvisació, expressió, comunicació...) i habilitats (respecte mutu, solidaritat, escolta activa, observació, cooperació), fonamentals per al desenvolupament psicosocial d'infants i adolescents.

Finançat i coordinat en col·laboració amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona, el projecte enTàndem+ és una proposta socioeducativa adreçada a infants de 5è i 6è de primària dels barris de Baró de Viver, Bon Pastor, Carmel i Verdum de Barcelona.

La logística d'aquest projecte ha estat una palanca motora del treball en xarxa, facilitador de l’intercanvi i la col·laboració entre els diferents agents socials del territori i de la participació de diferents col·lectius de la comunitat.

Amics i Circ

Modalitat realitzada als barris de Baró de Viver i Bon Pastor (districte de Sant Andreu) on els infants mentorats combinen dues activitats: la mentoria socioeducativa (seguint la metodologia enTàndem) i l'aprenentatge de circ social.

A l'activitat grupal de circ social, els infants de tots dos barris aprenen a fer acrobàcies, malabars o a mantenir-se sobre la bola d’equilibris, al temps que generen amistat i cohesió entre elles, treballen l'autoconfiança i l'autoestima i en pràctica la solidaritat, la cooperació i el suport mutu.

En aquest espai, tant les voluntàries com les famílies, poden anar participant puntualment, formant part tant del procés d'aprenentatge de les més petites, com de la xarxa en construcció.

A les acaballes del curs escolar, totes les participants fan una mostra oberta al públic on poden exhibir tot allò que han après durant el curs. L'any 2022 es compleixen 10 anys del naixement d“Amics i Circ” i es duran a terme diverses activitats relacionades amb el desè aniversari.

Organitzen: AFEV, Pla de Barris Bon Pastor - Baró de Viver, Consorci d'Educació de Barcelona, Agència de Salut Pública de Barcelona, Equip de Salut Comunitària, Centre Cívic Baró de Viver, Escola Baró de Viver, Escola L'Esperança, Ateneu de Nou Barris.

 

aic

Música enTàndem

Al barri del Carmel, cada dilluns realitzem un taller d'art urbà de la mà de les artistes de Versembrant. Les sessions inclouen diferents disciplines de la cultura urbana com el rap, el grafiti, la improvització, la producció de beats, la dansa, etc. Les músiques urbanes (en especial, estils i/o subgèneres com el rap, el trap o el reggaeton) interpel.len i connecten als infants i joves del Carmel i afavoreix el seu empoderament, prenent com a element transversal la dimensió comunitària.

Teatre musical enTàndem

Modalitat realitzada al barri de Verdum on, a banda de l’acompanyament setmanal en mentoria, els i les joves mentorades acudeixen un dia a la setmana a un taller grupal de teatre musical, impartit per l'escola Musicart, on reben formació mitjançant les disciplines d'Acting, Singing & Dancing (teatre, cant i ball modern).

El projecte es coordina des d'un espai comunitari, a través d'un grup de treball conformat per referents de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, el Pla Comunitari de Verdum, l’escola de música Musicart, representants de l'escola Pia Luz Casanova i l’escola Marta Mata, el Casal de Barri de Verdum i l'AFEV.

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informa't sobre tot el que passa a enTàndem    He llegit i accepto la Política de privacitat.

    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.