Qui som?

enTàndem és un projecte de l’AFEV, una entitat de voluntariat social juvenil i delegació de l'AFEV França que realitzem diversos projectes d’acompanyament a infants, adolescents i joves, basant la nostra acció en la mentoria social i educativa.

La missió de l'entitat és promoure el voluntariat social dels joves per lluitar contra les desigualtats socials i l’exclusió educativa d’infants, adolescents i joves en dificultats, així com les famílies i comunitats dels barris i territoris desfavorits a Catalunya i València.

 

La nostra visió s’emmarca dins el camp de la igualtat de drets i la lluita contra les desigualtats socials i educatives.

A Catalunya, l’acció de l’AFEV va començar el 2008 a Barcelona al barri de la Barceloneta i en aquests moments col·laborem amb més de 200 persones voluntàries als territoris de l’àrea metropolitana de Barcelona, Barberà del Vallès i Santa Coloma.

Des del 2018 també tenim seu i acció a la ciutat de València.

Per què ho fem?

Sabies que... a Catalunya 1 de cada 4 infants viu en risc de ser pobre i a la ciutat de València aquesta xifra correspon al 30% dels infants?

La intervenció d’aquestes persones voluntàries pretén reduir les fractures (socials, culturals, cíviques, etc.) de la nostra societat, que afecten sobretot a infants i adolescents, moltes vegades, en risc d'exclusió social o que passen per un moment de dificultat.

A Catalunya el 17% dels joves entre 18 i 24 anys no estudia més enllà de l’ESO; i a València, el 19,5%, mentre que la mitjana europea se situa al 10% (taxa d'Abandonament Escolar Prematur). La pobresa és un dels factors que més hi incideix: L’estat de l’educació a Catalunya 2020 de la Fundació Jaume Bofill assenyala la directa relació entre pobresa i abandonament educatiu.

Transparència

La societat ens demana a les entitats sense ànim de lucre que siguem un exemple en l'ús de fons públics i donacions que rebem. I a l'AFEV apostem per la transparència. Per aquesta raó, et convidem que visitis el nostre portal de transparència.

Coneixeu-nos una mica més donant un cop d'ull a la nostra Memòria del curs 2019-2020.

 

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informa't sobre tot el que passa a enTàndem    He llegit i accepto la Política de privacitat.

    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.