Organitzar una sortida

Perquè?

L’obertura de l’infant o jove és important per desenvolupar i fomentar la seva curiositat, la mobilitat, la descoberta del seu entorn proper (el qual li pot semblar inaccessible), generar nous centres d’interès… Per això pots organitzar una sortida, ja que us permetrà descobrir conjuntament i, a vegades, de manera igualitària quan per a tu també sigui una cosa nova (una exposició, un servei municipal, etc).

 

 

Com?

Troba el moment oportú dins del teu acompanyament per organitzar una sortida: per alternar amb un acompanyament una mica massa centrat en l’escola;  perquè el descobriment del seu entorn és prioritari (pel fet que surt poc amb la seva família), perquè és un apassionat del cinema, perquè se sent atret per l’artesania, perquè un museu programa una exposició relacionada amb el seu temari d’història…

Quan el interès de la sortida és justificat, esbrineu programes culturals (cinema, teatre, exposicions, biblioteca…) Prepareu conjuntament (infant-voluntari) el trajecte, orientant-vos amb un mapa de la ciutat i determinant la manera com arribar-hi (a peu, transport públic…).

 

 

Atenció!

*És important que aquestes sortides estiguin preparades i valorades posteriorment, (especialment per saber el que el jove n’ha tret). Això evita un efecte “consumista”. Per això podem escriure un diari per programar sortides i/o activitats en funció dels desitjos de cadascun.

 

* Atenció en programar activitats realitzables en el termini de temps , de proximitat i de mitjans.

 

* Fer signar l’autorització de sortida als pares i no utilitzar el un vehicle personal.

 

Recursos:  biblioteca, mediateca, centre de la ciutat, museus, teatre, cinema, centres cívics, espais per practicar esports,  Collserola, la platja,  Ajuntament…

 

  • Dins la mateixa família d’activitats:

Prolongar la visita per poder visitar el darrere de l’escenari.; preparar la visita amb un mediador cultural;

Participar a una visita col·lectiva o un esdeveniment organitzat per l’AFEV…

 

Altres recursos
Fitxes per organitzar diferents activitats o amb idees per realitzar el teu acompanyament: visita l’acompanyateca.

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informa't sobre tot el que passa a enTàndem    He llegit i accepto la Política de privacitat.

    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.