Irene Esteban a València

L’AFEV obrim una nova seu a València

 

Posem en marxa el projecte de voluntariat enTàndem d’acompanyament a infants i joves en diferents barris d’acció social prioritària de la ciutat

Aquest curs 2018-2019 l’AFEV obrim una nova delegació a la ciutat de València i comencem a impulsar el projecte de mentoria social i educativa enTàndem, un projecte de voluntariat per acompanyar a infants i joves en situació de vulnerabilitat social que ja fa 10 anys que es realitza a la ciutat de Barcelona i altres territoris propers de l’àrea metropolitana.

A València el projecte el desenvoluparem en diversos barris d’acció social prioritària, com Orriols. Serà possible gràcies a la col·laboració de la Universitat de València i la UOC, que tindran un paper rellevant en la mobilització del voluntariat, donat que la majoria de persones voluntàries tenen un perfil universitari (de 18 a 30 anys aproximadament). També comptem amb el suport i la bona acollida del Consell Nacional de Joventut i l’Ajuntament de València. La seu física de l’entitat se situa al Consell de la Joventut de València (al barri d’Algirós).

 

Expansió territorial, de Catalunya al País Valencià

La psicòloga i activista Irene Esteban és la responsable d’AFEV València i emprèn aquesta aventura amb la passió i l’entusiasme que la defineixen. “Estem molt contentes de poder portar aquest projecte de mentoria social que serà el primer en implementar-se a la ciutat de València i ser una eina per poder lluitar contra les desigualtats de la ciutat“, afirma. La Irene també mostra molt agraïment per la bona acollida que han tingut per part d’entitats socials de la ciutat, per la seva participació i confiança.

Aquesta nova seu suposa l’expansió en territori català (primer a Catalunya, ara al País Valencià) d’un projecte associatiu d’origen francès. “L’obertura d’una nova antena d’activitat sempre és un moment preciós i únic per a nosaltres”, explica Christophe Paris, director general de l’AFEV. “Marca la trobada, cada vegada diferent, entre el nostre projecte associatiu i un territori; un territori amb actors i actrius, accions i realitats pròpies. És l’alquímia d’aquesta trobada la que fa tota la riquesa del nostre projecte associatiu”, afegeix.

I continua: “Tot l’equip estem molt orgullosos del desenvolupament a València del nostre projecte de solidaritat, compromís i lluita contra el fracàs escolar. Com a Barcelona ara fa deu anys, l’AFEV a València es farà valer i farà que València valgui, farem simbiosi amb el territori i les seves particularitats. I al final, totes les nostres accions seran més fortes. València, compte!”

 

Un nou repte i un nou privilegi

Per a Laia Bernués, la delegada territorial d’AFEV Catalunya, “obrir la seu de l’AFEV a València ha estat un gran repte i un gran privilegi, tant a nivell personal com d’equip; incerteses i pors que es barregen amb motivació i il·lusió fent un gran còctel del que n’extraiem fantàstics aprenentatges”.

“Estem molt agraïdes de la gran acollida i complicitat que hem trobat, des del primer moment, a les administracions, les universitats i les entitats del territori amb qui ja estem treballant colze a colze per seguir lluitant contra les desigualtats i fomentar el compromís social dels i les joves. Comptar amb la Irene al capdavant del projecte és, a més, un luxe que enriqueix l’AFEV i el projecte a tots els nivells”, afegeix.

 

Vols estar al dia de tot el que passa a València? Segueix-nos a la pàgina de Facebook de l’AFEV València!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informa't sobre tot el que passa a enTàndem    He llegit i accepto la Política de privacitat.

    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.