Tanquem el curs del 10è aniversari amb més tàndems que mai, 115!

Arriben les vacances d’estiu a les escoles, i els nostres tàndems també comencen vacances fins al setembre. Tanquem el curs del desè aniversari amb unes xifres estratosfèriques, amb més tàndems que mai (115), amb més voluntaris (154), més estesos pel territori (el nostre programa arriba ja a 12 territoris diferents) i amb un nou premi a la butxaca, el Premi de Voluntariat 2017 que ens va atorgar la Generalitat de Catalunya. Però per sobre de tot acabem el curs amb més ganes de que mai de seguir lluitant contra les desigualtats!

Ha estat un curs intens i emocionant, en el qual, al llarg de diversos mesos, les parelles de voluntaris universitaris i d’infants, com la Josefina i la Leyla, el Robert i l’Àmbar o la Johana i la Sheyma, han compartit tardes de diversió, d’aprendre, d’intercanviar experiències, de passejar, de xerrar, d’escoltar música, de fer pastissos, de dibuixar… Tots aquests moments especials han servit perquè els infants i joves que participen del projecte recuperin l’autoestima i la confiança a l’escola i en el seu dia a dia quotidià. Aquest és el veritable èxit del nostre programa!

Ha estat també un curs de celebracions, en què hem festejat sense estar-nos de res el 10è aniversari del projecte amb la inauguració d’una exposició itinerant sobre la història d’AFEV i amb un espectacular concert commemoratiu a càrrec dels amics de The Naintis.

Però per sobre de tot pensem que ha estat un curs de creixement i consolidació, amb registres que demostren la maduresa i abast del projecte. I és que enguany hem superat totes les xifres d’anys anteriors: més voluntaris participants (154), més infants i joves (124), més tàndems (115), més territoris on arribem (12, en 4 dels quals ja hi arriba també el nostre programa ampliat enTàndem+), etc. Una feina que ha suposat la realització de 6.900 hores de voluntariat i en què hi han participat 55 col·laboradors i 6 becàries i becaris. També hem tingut més empreses col·laboradores que mai. Només un exemple: 8 empreses van participar enguany en la nostra campanya de Sant Jordi i van comprar 375 roses solidàries contra el fracàs escolar. 

Voleu més xifres encara? Tota aquesta feinada ha suposat una despesa de prop de 1.000 litres de cafè i desenes sinó centenars de pastes dolces per mantenir despertes i en plena forma les treballadores, becàries i voluntàries de l’entitat.

El fet que ens trobem en un moment de maduresa i consolidació no ho diem només nosaltres sinó que també ho ha vist la Generalitat, que el passat mes d’abril ens va considerar mereixedors de guanyar el Premi Voluntariat 2017, que premia el millor projecte que impliqui una transformació social a través de la implementació del voluntariat.

Un altre èxit al sarró que no podria haver estat possible sense la impagable feina diària dels i les super voluntàries que ens donen el millor d’elles mateixes per poder lluitar contra les desigualtats socials. Moltes gràcies doncs a tots i totes per la vostra tasca i molt bon estiu! Ens veiem al setembre! 😉

 

Souscris-toi à notre newsletter

Maintiens-toi informé·e sur tout ce qui se passe à enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.