Qui som?

Som una entitat de voluntariat social universitari i delegació de l'AFEV França que realitzem el projecte de mentoria social i educativa, enTàndem.

La missió de l'entitat és promoure el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en exclusió o dificultats socials, famílies i comunitat dels barris i territoris desafavorits a Catalunya i València.

La nostra visió s’emmarca dins el camp de la igualtat de drets i la lluita contra les desigualtats socials i educatives.

L'AFEV neix a França el 1991 com un moviment d'educació no formal i amb l'objectiu de ser una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat, amb la voluntat de lluitar contra

les desigualtats i de crear un vincle entre dos joventuts que no tenen ocasió de trobar-se: els nens/es i joves en dificultat escolar i social i els estudiants universitaris.

A Catalunya, l’acció de l’AFEV va començar el 2008 a Barcelona al barri de la Barceloneta i en aquests moments col·laborem amb més de 100 persones voluntàries als territoris de Barcelona, Barberà del Vallès i Santa Coloma. El 2018 el projecte ha començat també a València.

Actualment, l'AFEV treballa a 280 barris i ciutats franceses i catalanes sempre en zones prioritàries d'intervenció social, posant en contacte a 7.500 estudiants amb 10.000 infants i joves en situació d'exclusió social, cada any.

Què fem?

La missió de l'entitat és promoure el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en exclusió o dificultats socials, famílies i comunitat dels barris i territoris desafavorits.

Per què ho fem?

Sabies que... a Catalunya 1 de cada 4 infants viu en risc de ser pobre i a la ciutat de València aquesta xifra correspon al 30% dels infants?

La intervenció d’aquests estudiants voluntaris pretén reduir les fractures (socials, culturals, cíviques, etc.) de la nostra societat, que afecten sobretot els infants i joves, moltes vegades, en risc d'exclusió social o que passen per un moment de dificultat.

A Catalunya el 17% dels joves entre 18 i 24 anys no estudia més enllà de l’ESO; i a València, el 19,5%, mentre que la mitjana europea se situa al 10% (taxa d'Abandonament Escolar Prematur). La pobresa és un dels factors que més hi incideix: L’estat de l’educació a Catalunya 2013 de la Fundació Jaume Bofill assenyala la directa relació entre pobresa i abandonament educatiu.

Qui ens dona suport?

El nostre treball és reconegut per la Fundació Jaume Bofill i per la Marató de la Pobresa de TV3 i el nostre projecte va ser seleccionat pel seu valor afegit i la seva innovació social pel XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores (Barcelona, 2014).

Al 2017, vam ser guardonats dels IV premis al voluntariat universitari de la Fundación Mutua Madrileñ i hem guanyat el 24è Premi Voluntariat de la Generalitat de Catalunya, de 2017.

Ens donen suport i col·laborem amb un munt d'institucions, vols saber quines?

Gestió Transparent

La societat ens demana a les entitats sense ànim de lucre que siguem un exemple en l'ús de fons públics i donacions que rebem. I a l'AFEV apostem per la transparència.

Per aquesta raó, us convidem que visiteu el nostre Portal de Transparència (en col·laboració amb iwith.org)

Coneixeu-nos una mica més donant un cop d'ull a la nostra Memòria del 2016.

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Informa't sobre tot el que passa a enTàndemHe llegit i accepto la clàusula de protecció de dades.

En compliment del Reglament Europeu de Protecció de Dades (2016/680 de 27 d’abril), us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.