Qui som?

Som una entitat de voluntariat social universitari i delegació de l'AFEV França que realitzem el projecte de mentoria social i educativa, enTàndem.

La missió de l'entitat és promoure el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en exclusió o dificultats socials, famílies i comunitat dels barris i territoris desafavorits a Catalunya.

La nostra visió s’emmarca dins el camp de la igualtat de drets i la lluita contra les desigualtats socials i educatives.

L'AFEV neix a França el 1991 com un moviment d'educació no formal i amb l'objectiu de ser una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat, amb la voluntat de lluitar contra

les desigualtats i de crear un vincle entre dos joventuts que no tenen ocasió de trobar-se: els nens/es i joves en dificultat escolar i social i els estudiants universitaris.

A Catalunya, l’acció de l’AFEV va començar el 2008 a Barcelona al barri de la Barceloneta i en aquests moments col·laborem amb més de 100 voluntaris als territoris de Barcelona, Barberà del Vallès i Santa Coloma..

Actualment, l'AFEV treballa a 280 barris i ciutats franceses i catalanes sempre en zones prioritàries d'intervenció social, posant en contacte a 7.500 estudiants amb 10.000 infants i joves en situació d'exclusió social, cada any.

Què fem?

La missió de l'entitat és promoure el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en exclusió o dificultats socials, famílies i comunitat dels barris i territoris desafavorits.

Per què ho fem?

Sabies que... a Catalunya 1 de cada 4 infants viu en situació de pobresa i 1 de cada 3 presenta fracàs escolar?

La intervenció d’aquests estudiants voluntaris pretén reduir les fractures (socials, culturals, cíviques, etc.) de la nostra societat, que afecten sobretot els infants i joves, moltes vegades, en risc d'exclusió social o que passen per un moment de dificultat.

Catalunya és el segon país de la UE, després d’Espanya, amb més abandonament educatiu i amb menys alumnes que acaben els estudis secundaris. La pobresa és un dels factors que més hi incideix: L’estat de l’educació a Catalunya 2013 de la Fundació Jaume Bofill assenyala la directa relació entre pobresa i abandonament educatiu.

Qui ens recolza?

El nostre treball és reconegut per la Fundació Jaume Bofill i per la Marató de la Pobresa de TV3 i el nostre projecte va ser seleccionat pel seu valor afegit i la seva innovació social pel XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores (Barcelona, 2014).

Al 2017, vam ser guardonats dels IV premis al voluntariat universitari de la Fundación Mutua Madrileña.

 

Ens recolzen, col·laborem i tenim el suport d'un munt d'institucions, vols saber quines?

Gestió Transparent

La societat ens demana a les entitats sense ànim de lucre que siguem un exemple en l'ús de fons públics i donacions que rebem. I a l'AFEV apostem per la transparència.

Per aquesta raó, us convidem que visiteu el nostre Portal de Transparència (en col·laboració amb iwith.org)

Coneixeu-nos una mica més donant un cop d'ull a la nostra Memòria del 2016.