AFEV 10 anys testimoni del Sergi Conesa

El Sergi va ser voluntàrio a l’AFEV al barri de Ciutat Meridiana i comparteix amb nosaltres el seu testimoni.

 

«Tot i la dificultat de resumir en un text totes les experiències viscudes durant un any d’acompanyament em fa especial il·lusió compartir certs pensaments i vivències que em vaig emportar (per sempre) d’aquella mentoria.

És difícil resumir les experiències viscudes perquè són quelcom momentani i espontani construït a partir de sentiments, imatges, converses i vivències entre dues o més persones que han creat un vincle sense fronteres d’edat, de gènere , de pressió social, de prejudicis, etc…

Crec que això és possible gràcies a la innocència de l’infant i a les ganes i la voluntat d’acompanyar i descobrir del mentor o mentora. Son aquests vincles i aquestes relacions socials entre dos persones les que em van portar a redescobrir la infantesa. Jo vaig recordar, conversant amb el Moeez, les meves pors quan tenia la seva edat front el canvi a l’institut, les baralles amb els amics, la primera noia que m’agradava, les dificultats a l’escola, les discussions familiars, es a dir, les mateixes pors que ara ell m’expressava i jo podia escoltar-lo, compartir sentiments, guiar-lo a mesura del possible, acompanyar-lo.

La mentoria és sobretot un procés recíproc, en el qual jo vaig poder acompanyar i aconsellar al Moeez en alguns moments i a la vegada aprendre moltíssimes coses d’ell. Vaig conèixer la seva cultura, histories del seu país, els seus amics, la seva família i com es desenvolupava ell dins d’aquests àmbits. Sobretot sempre recordaré la seva valentia i el que significa per un nen de 8 anys deixar el Pakistan i els seus amics de la infantesa per arribar a una ciutat i a una escola on no coneixia a ningú, ni la cultura local ni l’idioma, etc… i superar tots aquests obstacles per, en menys de 4 mesos, seguir el ritme de les classes amb normalitat i parlar català amb els seus companys.

És també aquest vincle entre dos persones el que porta a conèixer una realitat social diferent a la teva, sortir del teu cercle convivencial i descobrir un món nou dins de la teva ciutat. Crear un vincle amb algú significa conèixer tot el que l’envolta tant socialment com culturalment. Per mi, conèixer al Moeez, em va servir per descobrir un barri força estigmatitzat com és Ciutat Meridiana, i gràcies a una gimcana que vam fer vam descobrir el gran capital social del barri, la seva gent, la seva humilitat, el seu esforç i totes les associacions que lluiten perquè el barri i la gent que hi habita tiri endavant. Finalment vull destacar una de les característiques del que significa ser mentor, la qual és participar en els sentiments d’algú.»

Suscríbete a nuestra newsletter

Infórmate sobre todo lo que sucede a enTàndem    He leído y acepto la cláusula de protección de datos.

    En cumplimiento del Reglamento Europeo de Protección de Datos (2016/680 de 27 de abril), le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.