AFEV 10 anys testimoni de l’Anna Padilla Linares

L’Anna va ser voluntària a l’AFEV al barri del besós i comparteix amb nosaltres el seu testimoni.

«Sembla que va ser ahir quan estavem aprenent junts, i l’AFEV ja ha complert 10 anys en el camí del voluntariat i l’acompanyament educatiu. Mirant-ho amb retrospectiva, quan vaig començar el voluntariat al curs 2009-2010, la meva formació en Educació Social just acabava de començar i el projecte se’m va presentar com una possibilitat d’aprenentatge molt enriquidora, la qual em va aportar molts moments que recordo amb veritable emoció.

Les històries viscudes que em conecten amb l’Afev, son històries relacionades amb la meva pròpia història com a persona: recordo especialment que els espais on vaig realitzar els voluntariats els dos cursos que vaig participar-hi, (el centre cívic Besós i la Ludoteca del Clot) havien sigut els espais en els que jo havia participat de forma habitual a la meva adolescència i a la infància,  i aquest va ser un punt en el que vaig reflexionar sobre la relació transformadora que existia amb la psicogeografia pròpia i col·lectiva t i sobre la necessitat de que l’espai públic sigui un punt clau en   la consciència de la desigualtat.

 

Per a mi, l’Afev va ser un viatge que vaig començar fa més de sis anys i que no va acabar en el moment en que vaig cambiar de ciutat sino que tot just començava: una experiència que conecta directament amb l’autoconeixement i la convivència, amb la tolerància i l’aprenentatge fora dels murs de l’escola.

A nivell personal em va fer prendre partit en la educació no formal desde la creativitat i l’autonomia, a més de formar-me per a la meva futura professió. D’altra banda, la relació amb altres voluntaris, tant de la meva pròpia universitat, com d’altres, així com els voluntaris de França em va fer comprendre una perspectiva molt més amplia de les situacions socials.

Tant de bo projectes com l’Afev segueixen ampliant les possibilitats dels nostres carrers, espais públics i escoles… D’una manera igualitària i horitzontal, ho podem canviar tot!«

Suscríbete a nuestra newsletter

Infórmate sobre todo lo que sucede a enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.