AFEV 10 anys testimoni de la Maria Ferrer

La Maria va ser voluntària a l’AFEV al barri de Poblenou i comparteix amb nosaltres el seu testimoni.

«L’associació AFEV és una organització formada per un col·lectiu de gent que posa en contacte a joves universitaris i adolescents en risc d’exclusió, facilitant que formin vincles entre ells en grups de dos.

En el meu cas concret vaig recórrer a aquesta organització perquè l’etapa adolescent em produeix curiositat i neguit. Conec i comprenc la complexitat d’aquesta i em vaig sentir amb ganes d’apropar-m’hi per intentar acompanyar i aportar el punt de vista propi, ajudant a algú que estigués passant per aquesta fase tan trontollosa.

El Roell i jo vam resultar ser un tàndem genial. Vam aprendre a conviure. Vam riure molt, vam tenir converses importants, vam aprendre a valorar des de les coses més senzilles fins a les més importants, i també vam discutir una mica! Ell va sumar en mi, i em prenc la llibertat de dir que també vaig sumar en ell.

Si bé tenir l’oportunitat d’influir en un adolescent, gaudint de totes les coses positives que et pot aportar, i gestionant les situacions dificultoses, és únic. Veure els resultats del constant reforç positiu és màgic.

És una finestra oberta en la via d’una altra persona, de qui t’has de guanyar la confiança per tal d’ajudar-lo a gestionar les emocions tan pròpies de l’edat com són el sentiment de soledat, la identitat personal o l’autoestima.

Tenint clara la finalitat del projecte, el rol que et toca desenvolupar i el camí a seguir, sense cap dubte recomano a tot universitari a motivar-se a viure aquesta experiència, aportant les seves pròpies eines i perspectiva, i permetent-se l’oportunitat de créixer acompanyat d’una personeta que a la vegada forma el seu camí per a ser adulta.

Un cop fora del projecte i donant un cop d’ull al passat, sento plena gratitud cap a AFEV per donar-me l’oportunitat de participar i viure en primera persona tota aquesta explosió d’emocions.»

Suscríbete a nuestra newsletter

Infórmate sobre todo lo que sucede a enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.