AFEV 10 anys testimoni del Marc Ten

El Marc va ser voluntàrio a l’AFEV al barri de la Barceloneta i comparteix amb nosaltres el seu testimoni.

«El meu pas per l’AFEV es remunta a finals del 2015, a l’escola Mediterrània de Barcelona. Gràcies a la Universitat Pompeu Fabra, vaig conèixer la organització i, més endavant, el conjunt de gent que la integra. 

El meu company en aquesta aventura? Un pre-adolescent d’origen rus, resident a la Barceloneta, metre seixanta, de cabell ros i amb els ulls blaus. Dit així, aquesta història no té gaire d’especial, però la veritat és que tot això no anava de l’origen, l’aparença, o inclús l’edat d’aquell noi, sinó de la persona que tenia davant i el tàndem que tots dos formàvem.

Des del començament, la relació ja va ser molt fluida i prometedora, i m’enduc molts moments que van fer el meu dia a dia universitari molt més distès. Però ja no són només les experiències allò que recordaré, sinó els valors que vaig enfortir o rebrotar dins meu i que espero no perdre mai. I parlo d’empatia, de generositat, de valorar l’esforç de qui tens al costat, de responsabilitat… i, per què no, d’amistat. Tots coneixem quina és la realitat al nostre entorn, la vida que ens agradaria tenir i els mitjans que disposem per aconseguir-ho. Malauradament, en poques ocasions ens preguntem què hi ha més enllà i tendim a no sortir de la nostra zona de confort.

L’AFEV em va donar la oportunitat de viure una experiència lluny del meu ambient, però igualment reconfortant i engrescadora, amb el Tolyk. Estic satisfet d’haver-li pogut transmetre uns valors, coneixements o simplement una visió diferent de la vida que de ben segur tindran el seu pes en la persona que encara s’està formant, si no ara, més endavant. Però això no és cosa d’un. És recíproc. La innocència dels nens o la diversió amb la que afronten la major part del seu temps, són alguns dels aspectes que tots hauríem d’incorporar en el nostre tarannà, en major o menor mesura. En definitiva, una intensa experiència irreversible que uneix dues persones aparentment diferents, però de la qual tots dos en sortim reforçats i més capaços.»

Suscríbete a nuestra newsletter

Infórmate sobre todo lo que sucede a enTàndem



    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.