Santa Coloma de Gramenet celebra el seu tercer any consecutiu lluitant contra les desigualtats

L’alcaldessa, Núria Parlon, felicita la tasca feta per voluntaris que acompanyen adolescents en situacions de dificultat durant l’acte de presentació del projecte enTàndem.

 

Un acte oficial per celebrar l’evolució del projecte en Santa Coloma

El passat 26 de gener a la Biblioteca de Fondo de Santa Coloma de Gramenet es va celebrar l’acte de presentació del projecte enTàndem, que des de fa tres anys consecutius es realitza al municipi barceloní per lluitar contra les desigualtats socials amb una fórmula molt senzilla: mitjançant l’emparellament d’adolescents amb joves que, voluntàriament, els acompanyen i els ajuden a afrontar les seves dificultats.

L’acte va comptar amb la intervenció de l’alcaldessa, Nuria Parlon; la regidora de Joventut i Educació de l’Ajuntament de Santa Coloma, Mireia González; la tècnica del projecte enTàndem, Laura Cardús; i l’animadora de l’equipament Rellotge XXI (on es fan les trobades), Raquel Pros. També va reunir els adolescents i joves que participen en el projecte,així com les seves famílies.

 

La Laura Cardus, Mireia González i la Raquel Pros han fet un repàs del projecte a Santa Coloma.

 

Durant la presentació, Parlon va expressar l’entusiasme i el compromís que l’Ajuntament de Santa Coloma té amb el projecte enTàndem. “Quan ets adolescent és molt important tenir un amic gran que encara és jove i amb qui t’hi pots sentir molt pròxim, va comentar Parlon, que també va animar les parelles a utilitzar els equipaments del municipi i les ofertes culturals que estan al seu abast, com el teatre.

 

El testimoni d’un tàndem i de les orientadores pedagògiques

També va intervenir un dels tàndems per explicar la seva experiència, l’Emilye Vásquez (12 anys) i la Míriam Zapata (19). “Hem fet algunes coses juntes, com patinar pel riu, anar al centre comercial o conèixer la mare de l’Emilye, però encara ens queda moltíssim per fer i en tenim moltes ganes. Les dues estem d’acord que el més important per a nosaltres és gaudir molt de l’experiència i passar-nos-ho bé”, va explicar Míriam Zapata, que també viu a Santa Coloma i va conèixer el projecte a través del Punt de Voluntariat del municipi.

 

L’Emilye Vásquezi la Míriam Zapata, un tàndem de Santa Coloma

Des del públic, les orientadores pedagògiques dels dos instituts que seleccionen els nois i noies d’ESO per participar-hi, Esther Haya (de l’IES La Bastida) i Esther Leal (de l’IES Terra Roja), van fer una breu valoració del projecte. Sobretot van remarcar que cap dels nois o noies que ha participat en alguna edició es penedeix de l’experiència. “És més, a principi de curs alguns em pregunten quan començarem el tàndem perquè en tenen moltes ganes”, va afegir Esther Haya.

 

Un projecte implantat en Santa Coloma de de fa tres anys

enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa que té com a objectius principals fomentar el voluntariat social entre els i les joves i ajudar a infants o adolescents en situació de dificultat personal o social. L’associació AFEV, qui l’organitza, selecciona voluntaris perquè facin un acompanyament individual i continuat a un sol infant o adolescent al llarg d’un curs escolar. Els tàndems es troben un cop per setmana per fer diverses activitats lúdiques amb la voluntat d’estimular els infants o adolescents a guanyar autonomia, autoestima i motivació pels estudis. El projecte, que va néixer ara fa 10 anys a Catalunya, és el tercer any que s’executa a Santa Coloma. Enguany hi ha 10 tàndems en funcionament i està previst que s’arribi fins a 14.

Suscríbete a nuestra newsletter

Infórmate sobre todo lo que sucede a enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.