campanya donació dispositius digitals AFEV

Iniciem una campanya de donació de dispositius digitals per pal·liar la bretxa digital dels infants i joves que acompanyem des de l’AFEV

 

L’AFEV llancem una campanya per rebre donacions de dispositius digitals (ordinadors portàtils, tauletes) usats (o no) i en bon estat per cedir a infants i joves que participen als nostres projectes, tant de la província de Barcelona com de València. 

Després de coordinar-nos amb altres entitats i amb els centres educatius d’aquests estudiants per veure quines són les accions que s’estan emprenent per a que els nois i les noies puguin fer efectiu el seu dret a l’educació, ens veiem empeses com a entitat a facilitar aquest recurs, i així pal·liar entre tots els agents educatius la bretxa digital que s’ha posat de manifest en iniciar el confinament degut a la pandèmia provocada pel COVID-19 a la primavera de 2020. 

Els nois i noies que acompanyem des de l’AFEV, en ser en la seva gran majoria menors d’edat, estan el 100% del seu dia a dia tancats a casa. Ens trobem que un percentatge dels nois i noies, i les seves famílies, habiten en llars amb greus dificultats logístiques per poder seguir les tasques escolars i, per extensió, altres activitats com la mentoria social i educativa

Segons dades de l’Idescat de 2017, el 25% de les famílies amb rendes més baixes només compta amb un sol dispositiu, mentre que la xifra cau fins al 4% en les famílies amb rendes més altes. En un nombre inferior, hi ha problemes també de connexió ja que la llar no disposa de xarxa wifi per a que el noi o noia pugui fer, per exemple, una classe virtual o una videotrucada. 

Per altra banda, els barris on actuem són, també, els més afectats per les infeccions de COVID19, per motius d’infrahabitatge, condicions de treball amb més exposició i males condicions de salut prèvies.

La matriu francesa de l’AFEV també ha fet una gran campanya de col·laboració amb empreses i fundacions gràcies a la qual ha aconseguit 4.000 dispositius que estan sent lliurats a infants i adolescents beneficiaris dels nostres projectes.

Si t’interessa participar, escriu-nos a administracio@afev.org

Suscríbete a nuestra newsletter

Infórmate sobre todo lo que sucede a enTàndem    He leído y acepto la cláusula de protección de datos.

    En cumplimiento del Reglamento Europeo de Protección de Datos (2016/680 de 27 de abril), le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.