Miguel Lozano, subcampió del món d’apnea, és el nou padrí de l’AFEV

L’esportista Miguel Lozano ha escollit apadrinar l’AFEV en la seva missió d’actuar contra les desigualtat socials. El català, segon classificat en la competició mundial d’apnea de 2015 i rècord d’Espanya en submergir-se a 76 metres de profunditat en la modalitat de pes constant sense aletes, coneix bé els avantatges de treballar en equip i, especialment en parelles. El treball a dos li permet millorar la seva seguretat i augmentar el seu rendiment. Igual que Lozano, l’AFEV ha apostat pel treball en parelles en el seu projecte enTàndem, que també té un doble objectiu: desenvolupar les habilitats socials, descobrir motivacions noves i evitar el fracàs escolar d’infants i adolescents. Per una altra banda també promou la ciutadania activa implicant a estudiants universitaris/àries en un projecte social de solidaritat inter-generacional.

“dotze persones han trepitjat la lluna al llarg de la història de la humanitat. Però només sis hem baixat fins 120 metres de profunditat en una sola respiració.”

Amb enTàndem lluitem contra les desigualtats per evitar una societat més polaritzada. A Catalunya 1 de cada 4 nens i nenes viu en situació de pobresa, i 1 de cada 3 deixa l’institut abans d’acabar l’educació obligatòria. Mitjançant aquest projecte joves voluntaris, els mentors i mentores, acompanyen durant dues hores a la setmana a un infant o adolescent, el mentorat, fora del seu horari escolar. Ho fan tot transmetent les claus que necessitem per a integrar-nos a la societat on ens ha tocat viure. Aquest acompanyament no és un reforç escolar sinó un intercanvi de coneixements entre dues persones que tenen una vida diferent però que comparteixen la mateixa ciutat i societat i el fet de trobar-se en algun punt de l’itinerari formatiu.

Igual que Lozano, l’AFEV ha apostat pel treball en parelles en el seu projecte enTàndem, que també té un doble objectiu: desenvolupar les habilitats socials, descobrir motivacions noves i evitar el fracàs escolar d’infants i adolescents.

Millor en equip

Un centenar d’estudiants universitaris voluntaris participen dins la nostra associació de forma totalment altruista, per construir una societat més solidària. Igual que ells i elles, el submarinista català ha mostrat des de ben jove la seva inquietud per compartir coneixements. Per això, Lozano, jugador de bàsquet des de petit, es va convertir en entrenador quan encara era adolescent. Una inquietud que manté encara avui impartint cursos d’apnea a nivell internacional.

Aquest esportista és un bon exemple a seguir pels nostres joves. La seva tenacitat l’ha dut al cim d’un esport poc reconegut, malgrat el risc i l’esforç que requereix. Com sintetitza el propi Lozano: “dotze persones han trepitjat la lluna al llarg de la història de la humanitat. Però només sis hem baixat fins 120 metres de profunditat en una sola respiració.” Tot i així, aquestes dificultats no han frenat al català d’empaitar el seu somni, i per aquest motiu ell anima als joves a lluitar per allò que els motiva. Té aquesta passió des de petit, ja des de la seva infantesa li agradava observar amb el seu pare els animals sota l’aigua. Així, va descobrir l’apnea i va decidir anar a viure a Egipte el 2008 per dedicar-se professionalment a la competició, la formació i la divulgació de l’apnea esportiva. El seu esforç, la seva constància i el seu compromís són el que l’ha ajudat a construir-se un futur digne.

El recolzament d’aquest campió mundial a enTàndem posa de manifest la importància d’actuar contra les desigualtats socials des de la infància. Com en Miguel Lozano, l’AFEV defensa que en equip es poden aconseguir millors resultats, però, a diferència que en l’esport, l’equip de l’AFEV és tota la societat en general.

Si t’ha agradat l’article… fantifica’l!

Souscris-toi à notre newsletter

Maintiens-toi informé·e sur tout ce qui se passe à enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.