L’AFEV recull el premi al voluntariat universitaride la Fundación Mutua Madrileña

El passat 21 d’abril es va celebrar l’entrega dels IV premis al Voluntariat Universitari de la Fundación Mutua Madrileña, d’entre els quals, el projecte enTàndem ha estat un dels 7 guardonats. Tres voluntaris de l’AFEV, la Nathalia Pérez, Paula Pinilla i l’Efrem Bernuz i la técnica de voluntariat Alba Seguranyes van ser els encarregats de viatjar a Madrid per recollir el premi, en una cerimònia inaugurada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i el president de la Fundació Mutua Madrileña, Ignacio Garralda.

L’entrega del premi, que consta d’una dotació econòmica de 5.000 euros, es va celebrar a la Torre de Cristal de Madrid, i suposa per l’AFEV un cop de mà destacat per continuar endavant amb els tàndems.

El poder del voluntariat

L’AFEV porta 9 anys treballant amb el projecte enTàndem a Barcelona, concretament a zones d’actuació prioritàries detectades per l’Ajuntament de Barcelona (Pla de Barris) i per la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat de Catalunya (DGAIA), i també a Badalona, Barberà del Vallés i Santa Coloma. Col·laborem amb les zones amb significants indicadors de vulnerabilitat i exclusió social, pobresa, salut pública, atur, embarassos puerils, consums…

Durant aquests anys, un total de 656 voluntaris universitaris han participat al projecte com a mentors, acompanyant una tarda a la setmana, dues hores, un infant o jove en risc d’exclusió i en situació de dificultat. Tots han rebut prèviament una preparació i formació obligatòria d’11 hores, convalidada per la Generalitat de Catalunya, per poder fer front als acompanyaments amb èxit. El  91% han acabat el voluntariat molts satisfets.

Aquest curs 2016-2017, un total de 129 voluntaris universitaris formen part de enTàndem.

El Premi al Voluntariat Universitari és el resultat a la gran feina i esforç de tots aquests voluntaris, que s’impliquen amb el projecte per donar suport a infants i joves, i és també un reconeixement a la trajectòria de l’AFEV i el projecte. Moltes gràcies a totes i a tots per dedicar el vostre temps i la vostra força a la lluita contra el fracàs escolar i per la igualtat d’oportunitats!

Els premis de la Fundación Mutua Madrileña

Juntament amb els Premis al Voluntariat, que aquest any celebren la seva quarta edició, la Fundación Mutua Madrileñaentrega anualment les seves ajudes a projectes d’acció social, que en total ascendeixen aquest any a 680.000 euros que es destinaran a col·lectius amb discapacitat, joves i infants en risc d’exclusió social, associacions de lluita contra la violència de gènere, suport a la infància i cooperació al desenvolupament.

D’entre el total de 117  projectes que es van presentar al premi per al voluntariat universitari procedents de 84 universitats (70 espanyoles i 14 internacionals), enTàndem ha estat un dels 7 guanyadors.

Els premis als mitjans

A continuació podeu llegir més sobre els IV Premis al Voluntariat en els següents mitjans de comunicació:

https://www.diarioabierto.es/360686/la-fundacion-mutua-madrilena-financia-33-iniciativas-sociales

http://www.eleconomista.es/empresas-finanzas/noticias/8308833/04/17/La-Fundacion-Mutua-Madrilena-entrega-sus-ayudas-a-proyectos-de-accion-social-.html

http://www.vozpopuli.com/economia-y-finanzas/empresas/Fundacion_Mutua_Madrilena-Mutua_Madrilena-Accion_Social-Ignacio_Garralda_0_905309509.html

http://www.expansion.com/sociedad/2017/04/21/58fa23f546163f90088b4592.html

Souscris-toi à notre newsletter

Maintiens-toi informé·e sur tout ce qui se passe à enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.