Exposem les claus del nostre projecte d’èxit al congrés europeu de mentoria social

AFEV vam participar els dies 14, 15 i 16 de març en el tercer “European mentoring summit”, una trobada del sector de la mentoria social. Ho vam fer amb la ponència « Seguiment professional de joves mentors: bones pràctiques i reptes », en la qual vam explicar el nostre model d’èxit de mentoria social per acabar amb les desigualtats i reduir el fracàs escolar, que ja portem 27 anys de funcionament i hem connectat millers de mentors amb joves en diverses situacions de dificultat social.

 

La Laura, l’Eunice i la Laia en representació de l’AFEV.

El taller d’AFEV Catalunya va plantejar, entre d’altres qüestions, el debat sobre com l’impacte digital i les noves tecnologies poden enfortir i agilitzar la relació entre el mentor i el jove mentorat.

L’“European mentoring summit” és una trobada d’investigadors i professionals del sector de la mentoria social que té com a objectiu formar-se i compartir eines i bones pràctiques al voltant d’aquesta metodologia. L’edició d’enguany ha reunit més de 200 persones vingudes de l’Estat espanyol, els Països Baixos, Portugal, Rússia i els Estats Units a la Universitat Humbolt de Berlin, i ja s’està parlant de la possibilitat que Barcelona, un dels nuclis més actius en l’aplicació del programa, aculli la pròxima trobada el 2020.

Durant les diverses intervencions de la jornada es va apuntar el futur i els reptes de la mentoria, un projecte d’intervenció social que a cada país adopta diferents continguts i estructura però que coincideix en el públic al qual s’adreça, els joves amb situació de dificultat social, i en l’objectiu comú: servir de palanca per construir societats cíviques i socialment responsables.

Anunciant la ponència de l’AFEV.

Les diferents ponències van definir les característiques que fan d’aquesta metodologia un projecte d’èxit, com la formació i l’acompanyament dels mentors per tal d’identificar millor les seves necessitats, o van apuntar reptes de futur, com el desenvolupament de l’anomenada “mentoria informal”, una forma emergent de mentoria que consisteix a promoure que persones dels moviments veïnals detectin les necessitats socials en el seu entorn i potenciïn la mobilització de mentors potencials.

Durant el congrés es van esbossar les diferents estratègies de mentoria d’arreu d’Europa però es va fer especial esment en el projecte d’acompanyament individualitzat d’AFEV, que aplega anualment unes 7.000 parelles (tàndems) i que fa 27 anys que funciona.

Souscris-toi à notre newsletter

Maintiens-toi informé·e sur tout ce qui se passe à enTàndem



    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.