enTàndem premiat dels IV premis al voluntariat universitari de la Fundación Mutua Madrileña

enTàndem forma part dels 7 projectes premiats dels IV premis al voluntariat universitari organitzat per la Fundación Mutua Madrileña
En aquesta edició 2017 s’han presentat 117 candidatures de 84 universitats (70 espanyoles i 14 internacionals).

Estem molt orgullosos de compartir amb vosaltres aquesta bona notícia i volem agrair a tots els joves estudiants universitaris que anys rere any, dediquen molta energia i temps a acompanyar a nens i joves en risc d’exclusió social i/o situació de dificultat.

Els premis al voluntariat universitari tenen com a objectiu donar suport a les iniciatives i impulsar el treball solidari dels joves universitaris de l’Estat Espanyol. Enguany, el nostre projecte de mentoring social per a nens i joves, enTàndem, ha estat seleccionat d’un total de 117 candidatures procedents de 84 universitats (70 espanyoles i 14 internacionals). A més del reconeixement i visibilitat, el premi inclou una ajuda econòmica de 5.000 € que ens donarà un cop de mà per continuar lluitant contra les desigualtats i el fracàs escolar.

Segons l’IV Estudi sobre Voluntariat Universitari impulsat per la Fundació Mútua Madrilenya, durant el curs passat, el 62% de les universitats espanyoles va emprendre més activitats solidàries que en l’anterior, la qual cosa demostra l’interès i el compromís dels estudiants amb els col·lectius més desfavorits. Les universitats de Santiago de Compostel·la, Màlaga i Barcelona són les que destaquen per tenir una major xifra d’estudiants implicats en causes socials i entre els tres centres sumen 8.371 alumnes.

Els graus de Ciències Socials i Jurídiques són els que més estudiants aporten a les iniciatives de voluntariat, doncs el 37% dels participants cursen estudis en aquesta àrea. Els segueixen les titulacions de Ciències de Salut, amb un 31% i amb un 12%, Arts i Humanitats. Així mateix, el 70% dels alumnes universitaris que col·labora amb entitats sense ànim de lucre són dones.

 

Souscris-toi à notre newsletter

Maintiens-toi informé·e sur tout ce qui se passe à enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.