Després del Black Friday i Cyber Monday… Demà és #GivingTuesday!

UN MOVIMENT GLOBAL

#GIVINGTUESDAY és un moviment global nascut ara fa 4 anys que està present en més de 68 països. Va ser creat per l’organització americana 92Y i compta amb el suport de la Fundació de les Nacions Unides. El dia 1 de desembre del 2015 és el dimarts triat per DONAR. Serà UN DIA PER DONAR, un dia per promoure la solidaritat, la col·laboració, les donacions. Que ningú es quedi sense provar el que és fer alguna cosa pels altres!.

A Espanya, la iniciativa és possible gràcies a l’impuls de Zohar y Valores & Marqueting i fins al dia d’avui compta amb les següents organitzacions promotores: Acción contra el Hambre, Adsis, Aldeas infantiles, Anesvad, Asociación Española Contra el Cáncer, Banc d’Aliments, Banc de Sang, Cruz Roja, Educo, Fundación Josep Carreras, Médicos del Mundo, Médicos sin Fronteras, Oxfam Intermon, Plan International, Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Unicef, VHIR i WWF.

El dia 1 de Desembre comença un corrent positiu de solidaritat, que volem duri tot l’any.

QUÈ PRETÉN

En l’àmbit espanyol, segons dades de l’Associació Espanyola de Fundraising, solament el 20% de la població col·labora amb alguna ONG a escala econòmica, mentre que en països com Alemanya, Itàlia, França o UK es troben en percentatges del 34%, 38%, 49% i 55% respectivament. Tot i això, som un dels primers països en donació d’òrgans i donació de sang.

Aquest moviment a Espanya vol animar a la donació, ja sigui de sang, d’aliments, de medul·la, de materials, d’hores a través del voluntariat, o de diners per a les moltes causes socials que requereixen la nostra atenció i dedicació. L’1 de Desembre serà Un dia per DONAR i per demostrar-nos a nosaltres mateixos que la solidaritat és important, que hi ha moltes persones que necessiten la nostra ajuda, que el planeta requereix que actuem, que la recerca biomèdica necessita descobriments nous que alleugin el dolor i el sofriment, que al final, quan un DÓNA, SE SENT UNA MICA MILLOR.

Volem que el dia 1 de desembre sigui un EMPENTA a la nostra solidaritat, a ser voluntaris si mai hem fet el pas, a realitzar una donació si mai abans ho hem fet, a aportar alguna cosa que tenim i que ja no utilitzem perquè altres persones puguin fer-ne ús; en definitiva, que sigui el punt d’inici d’un corrent de solidaritat que envaeixi els nostres carrers, els nostres pobles i ciutats, que ens faci més humans. El dia 1 de Desembre comença un corrent positiu de solidaritat que volem duri tot l’any.

 

TOTHOM POT FER ALGUNA COSA

I tothom està inclòs. Totes les ONGs, petites o grans, que vulguin impulsar un projecte estan convidades a participar. I totes les persones que no estiguin vinculades a cap ONG també. Siguis un particular, una família, la classe d’un col·legi o el col·legi sencer, la facultat de medicina o d’història de l’art, o la universitat al complet, treballis en una petita empresa o en una gran multinacional, tots podem fer alguna cosa per participar en aquest moviment. A www.givingtuesday.es podràs veure idees que t’inspirin per poder fer alguna cosa pels altres. Si es vol, es pot!

Sempre vas voler fer alguna cosa pels altres? Aquesta és la teva ocasió!

ÉS MOLT SENZILL

El moviment ja ha començat a Espanya i demà és el gran dia!
Depèn de tu que es converteixi en un corrent de solidaritat que estimuli les donacions. Entra a www.givingtuesday.es i penja el projecte amb el qual vols fer-ho possible. Moltes gràcies!

Juan Mezo @JuanMezo
Valores & Marketing
Empresa impulsora de Giving Tuesday al nostre país

Souscris-toi à notre newsletter

Maintiens-toi informé·e sur tout ce qui se passe à enTàndem    En cumplimiento del Reglamento General de Protección de Datos, le informamos de que sus datos serán incluidos en un fichero registrado a nombre de AFEV, con el fin de poder informar de nuestras actividades. Puede ejercer el derecho de acceso, rectificación, supresión, limitación y oposición dirigiéndose a dades@afev.org.